Tunstall donerer 5000 kroner til Civitan Norges Forskningsfond for Alzheimers sykdom

jan 20, 2021

Hvert år gir Tunstall en donasjon til en organisasjon som med sitt arbeid støtter norsk forskning. I 2020 ga Tunstall en donasjon til Civitan Norges Forskningsfond for Alzheimers sykdom. Fondets formål er å støtte norsk forskning for å finne årsak til Alzheimers sykdom. Det omfatter; årsaksfaktorer, forebygging, utredning og behandling, samt tiltak rettet mot pårørende.

Innen 2050 vil 100 millioner mennesker ha en sviktende hjernefunksjon

Antallet mennesker med hukommelsessvikt vokser raskt over hele verden. Når befolkningen eldes, blir hukommelsessvikt vanligere. I dag lever 50 millioner mennesker rundt om i verden med hukommelsessvikt, og antallet anslås å dobles innen 2050. I dag lever rundt 80 000 – 100 000 norsker med Alzheimers eller annen alvorlig kognitiv sykdom.

Velferdsteknologi gir frihet til mennesker med hukommelsessvikt

Tekniske innovasjoner er med på å sikre hverdagen til mennesker med hukommelsessvikt. GPS-posisjonering og mobiltelefoner gir en friere mobilitet utenfor hjemmet. Nye hjemmebaserte løsninger med sensorteknologi kan også bidra til å oppdage hukommelsessvikt på et tidligere tidspunkt.

Tunstall julekonkurranse er med på å utvide informasjonen om Demens i Norge

Deltakelsen var stor i årets tradisjonelle Tunstall-julekonkurranse. Hver dag mottok deltakerne et spørsmål de skulle svare på via e-posten, og dermed hjalp de til med å samle inn 5000 kroner som vi donerer til Civitan Norges Forskningsfond for Alzheimers sykdom. Tusen takk til alle deltakerne!

Kilder: 

Civitan, 2021. http://www.civitan.no/aktiviteter/alzheimerfondet/

FHI, 2021. https://www.fhi.no/nettpub/hin/ikke-smittsomme/demens/#mellom-80000-og-100000-har-demens-i-norge-i-dag