Tunstall 65 år – en framgangsrik historie og en lys framtid

mar 22, 2022

I mars feirer vi 65-årsjubileet for grunnleggelsen av Tunstall. Den 20. mars 1957 etablerte Norman Tunstall og Jack Byers den lille TV-reparasjonsbutikken Tunstall Byers i landsbyen Askern nær Doncaster i England. Firmaet var den aller første leverandøren av teknologi som gjorde det mulig for hjemmeboende eldre å tilkalle hjelp fra sin kommunale omsorgsgiver. Tunstall fortsatte å utvikle sin teknologi og gjennom årene har selskapet lansert banebrytende løsninger som har lagt grunnlaget for dagens helse- og omsorgssystemer. Det aller meste av produkter og løsninger utvikles og produseres fortsatt av Tunstall selv.

Tunstall i Norden

Tunstalls røtter i Norden går tilbake til 1970-tallet. Som en del av selskapets internasjonaliseringsstrategi etablerte man seg med egen Nordisk virksomhet tidlig på 2000-tallet. Hovedkontoret i Malmö har en riksdekkende organisasjon som tilbyr installasjon, salg, utvikling samt alarmsentral med rundt 300 ansatte. Utover dette har Tunstall avdelinger i Stilling og Odense i Danmark, Vantaa i Finland samt i Oslo i Norge.

Tunstall i Norge

I Norge har Tunstall via lokale partnere levert produkter og løsninger til kommuner siden 1992. I 2020 ble Tunstall Norge offisielt etablert for å støtte den norske virksomhet.

Tunstall er drevet av teknologi som transformerer pleie og omsorg, og vi elsker det dette muliggjør. For oss er teknologi og innovasjon verktøyene for et sunt og mer selvstendig liv for de som trenger det mest. Dette innebefatter alt innen velferdsteknologi for hjemmeboende og for institusjoner. Et nytt og spennende satsningsområde er pasientsignal til sykehus og personalsikring til psykiatrien.

«Fordelen med å være en del av et stort konsern er at vi har et svært stort utvalg av produkter og løsninger. Dermed kan vi velge det vi mener passer best for akkurat vårt marked og våre kunder», sier Magnus Manhem, administrerende direktør i Tunstall Norge.

Om Tunstall

Vårt team sysselsetter nesten 3000 personer i 17 land over hele verden. Det gir Tunstall et utmerket strategisk innblikk i helse- og omsorgsløsninger på globalt nivå.

Lær mer

Nyhetsbrev

Ikke gå glipp av det siste fra Tunstall, registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev.

Lær mer