EHiN 2022 - AI i helsesektoren

nov 14, 2022

I november stilte Tunstall ut på EHiN. EHiN (E-helse i Norge) er Norges største e-helsekonferanse. På Tunstalls stand presenterte vi vår pasientvarslingsløsning for sykehus samt overfallsløsning for personale innenfor helse og omsorg.

På EHiN var det mye fokus på medisinsk avstandsoppfølging samt bruk av kunstig intelligens (AI) innenfor helse og omsorgssektoren – og dette fokuset vil nok fortsette å prege 2023.

AI (Artificial Intelligense) i helsesektoren

På EHiN ble det presentert to studier med hvordan en kan benytte AI og sanntids overføring av informasjon. Det ene der de testet et kamera for overføring med tilbakemelding og kontroll av tykktarmen. Kamera som var på størrelsen med en vanlig pille svelges og går sin gang gjennom tarmsystemet og sender kontinuerlig bilder tilbake. Disse blir analysert av en datamaskin som kan stille diagnose veldig raskt. Det andre var robot-ultralydundersøkelse over 5G nettet.

Her får behandlende lege lokal hjelp fra spesialist langt unna som utfører undersøkelsen, men styrer ultralydundersøkelsen med en robot. Fordelen er at en spesialist som er lokalisert på et større sykehus undersøke en pasient som er på et lokalt legekontor. Disse to eksemplene viser at utviklingen er kommet meget langt og at her er det mye å spare samt at pasientene får den beste oppfølgingen av spesialister som nødvendigvis ikke er lokalisert i nærheten.

Den økende tilgjengeligheten av helsedata er en game changer i utviklingen av tjenester som tilbys av helse- og omsorgssektoren. Bruk av kunstig intelligens for å analysere disse atferds- og helseendringene gjør det mulig å forutsi fremtidige helseproblemer og tilby proaktive helsetiltak og dermed redusere kostnadene for omsorg.

Vi ønsker å takke alle som kom innom vår stand på EHiN.

Vi ser tilbake på en vellykket konferanse med god respons og spennende dialoger.

Vi ser allerede frem til å møte dere igjen til 2023!

Løsninger

Velferdsteknologiske løsninger med mennesket i sentrum.

Lær mer

Tjenester

Teknologiske hjelpemidler til spesielle institusjoner som sykehjem, omsorgsboliger og liknende.

Lær mer

Kontakt

Kontakt oss for mer informasjon om løsningene våre.

Lær mer